Home    Keukenkruiden en Specerijen (Biol.)  Koekkruiden 20 gram
Koekkruiden 20 gram

Koekkruiden 20 gram


Bevat:

Kaneel,
Koriander,
Anijs,
Gember,
Kruidnagel,
Kardemon


€ 1.00

Artikelcode: 130


 

Koekkruiden

Worden gebruikt bij bereiding van kruidkoek en pepernoten.

Ouderwetse pepernoten
Bereidingstijd
1 uur en 20 minuten
Aantal personen 10

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
250 gram vloeibare honing
1 ei
1 eetlepel koekkruiden
1 theelepel gemalen anijszaad
beetje zout

BEREIDINGSWIJZE
In een kom de honing, het ei, de koekkruiden, anijs en zout mengen. Het bakmeel erdoor roeren. Het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast laten rusten.
De oven voorverwarmen tot 200 graden. Vorm van het deeg repen en snijd deze in dobbelstenen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in circa 10-15 minuten bruin en gaar.
 
Taaitaai met honing, siroop en koekkruiden
Porties 4
Bereidingstijd 1 uur en 45 minuten   
Ingrediënten
2 blokjes anijssuiker
225 gram honing
2 eetlepels keukensiroop
2 eieren
350 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel koekkruiden
zout
1 eetlepel bloem

Bereidingswijze
Stamp de anijsblokjes fijn. Roer het met de honing, keukenstroop en 1 ei door elkaar. Zeef in een andere kom het bakmeel en roer de koekkruiden en zout erdoor.
Roer het bakmeel met een spatel door de honing tot een stevig deeg. Laat het afgedekt 1 uur in de ijskast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een deeglap van 1 cm dikte. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bovenzijde met 1 los geklopt ei. Bak de taaitaai in 20 minuten in het midden van de oven in 25 minuten bruin en gaar.
Laat de taaitaai afkoelen op een rooster en snijd hem in 20 stukken.