Home    Keukenkruiden en Specerijen (Biol.)  Aardappelkruiden 25 gram
Aardappelkruiden 25 gram

Aardappelkruiden 25 gram


Heerlijk op de gebakken aardappels en frietjes

Aardappel-kruiden

Ingrediënten:

paprika,
knoflook,
dragon,
ui,
cayennepeper,
zwarte peper,
oregano,
tijm.

Lekker strooien over aardappels die net gebakken of gefrituurd of gegratineerd zijn.
Vlak voordat het klaar is of direkt als het klaar is.
Erg lekkere aanvulling!


€ 1.00

Artikelcode: 101a


 

Met Cajun wordt een deel van de bevolking van de Amerikaanse staat Louisiana bedoeld.
Deze Cajuns zijn oorspronkelijk Franse kolonisten uit de omgeving van Marseille.
Zij vestigden zich in Acadia, het huidige Canada, en vluchten later voor de protestanten vanuit Acadië in Canada naar het Franse Louisiana.
Daar kwamen zij in aanraking met Creolen en de inheemse bevolking, de Choctaw-Indianen.
Uit deze smeltkroes is de nu bekende Cajuncultuur ontstaan met eigen muziek, eigen
taal (veel verbasterde Franse woorden) en een eigen keuken.
De Amerikanen, die het gebied van Napoleon kochten, noemden hen "Acadians".
Zonder de "A" en op zijn Amerikaans uitgesproken is die benaming gaandeweg
verbasterd tot "Cajun", de tegenwoordige naam van de bevolking, het gebied, en de keuken.

De Cajunkeuken is
pittig en heeft een smaakrijkdom die ongeëvenaard is. De keuken kent veel
verrassende onverwachte combinaties. Zo wordt naast zuur, zoet gebruikt,
naast zout pikant en naast heet, zoet. Vlees en vis worden soms samen in een
gerecht verwerkt. Overal (nou ja bijna overal)komen kruiden aan te pas